Project

Voor dit project hebben we alle oranje kozijnen, deuren en de achtergevel van de woning vervangen door nieuwe kunststof kozijnen in Monumentengroen. Daarnaast hebben we de oude tuindeuren vervangen door nieuwe kunststof tuindeuren met een goede isolatiewaarde.

Het oranje gekleurde houtwerk aan de buitenkant hebben we vervangen door duurzaam Keralit, waarmee we de oorspronkelijke architectuur van de woning hebben gerespecteerd.

Klant

Almere – juni 2023

 

Project Omschrijving

Gehele woning voorzien van kunststofkozijnen

Voorzijde woning oude situatie Almere
Kunststof kozijn en Keralit op de eerste verdieping
Nieuwe kunststof voordeur

Van oud naar nieuw

Voor deze woning hebben wij de oude oranje kozijnen en het houtwerk vervangen door antraciet kunststof kozijnen en duurzaam Keralit. Ook hebben wij het kozijn vergroot voor meer licht naar binnen en een beter uitzicht naar buiten. De nieuwe kunststof kozijnen in de slaapkamer isoleren niet alleen beter, maar verminderen ook het geluid van buiten als de ramen dicht zijn. Voor deze klant dubbele winst.

Voorzijde oude kozijn gedemonteerd
Kunststofkozijnen Almere in juni 2023

Nieuwe kunststof voordeur

Via de oude voordeur in deze woning kwam veel kou naar binnen en hebben wij vervangen door een nieuwe kunststof voordeur.

Wat de klant meteen opviel was de forse reducering van het geluid van buiten. Dat er geen kou meer via de voordeur naar binnen kwam kon de klant op dat moment nog niet vaststellen, daar wij midden in de zomer hebben geplaatst. Inmiddels hebben wij onze klant weer gesproken die ons liet weten dat zij er inmiddels warmpjes bij zitten en een fors verschil merken met de oude voordeur. De kou blijft nu buiten.

Model voordeur

Uiteindelijk is er voor dit model voordeur gekozen, wat ook volgens ons de juiste keuze is voor dit type woning. Door de grote keuze in kunststof voordeuren kan het soms lastig zijn een keuze te maken. Door onze jarenlange ervaring met diverse typen woningen kunnen wij indien gewenst bijstaan met advies om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken.

Nieuwe kunststof tuindeuren

De oude kunststof tuindeuren waren aan vervanging toe. De wens hierbij was de uitstraling van tuindeuren behouden, maar met het gemak van een schuifpui. Ook onbelemmerd uitzicht naar buiten en maximale lichtinval naar binnen.

Tuindeuren met schuifpui bediening

De nieuwe tuindeuren kunnen zowel van binnen als van buiten worden geopend en laten zich soepel schuiven over de speciale rail, zoals bij een schuifpui. Er kan 1 deur open, maar ook beide deuren kunnen worden opengezet. Er zijn geen roedes in het glas verwerkt, waardoor er maxmale lichtinval is en het uitzicht naar buiten niet wordt belemmerd.

Ventilatieroosters

Om ook tijdens koude dagen frisse lucht binnen te kunnen krijgen zijn er links en rechts in het zijlicht ventilatieroosters geplaatst, die zich eenvoudig laten bedienen en voorzien zijn van goede filters.

Achtergevel oude situatie met tuindeuren
Nieuwe situatie met nieuwe kunststof tuindeuren
Nieuwe kunststof tuindeuren van binnenuit gezien

Van binnenuit gezien

Van binnenuit kijk je nu vrij naar buiten, ook als één of beide deuren zijn geopend. Ook de lichtinval is optimaal. De deuren laten zich licht en daardoor met 1 hand bedienen. En vanwege de goede warmetisolatie en geluidsisolatie is het wooncomfort sterk verbeterd.

Chat openen
Hallo 👋
Heb je een vraag over kunststofkozijnen? App mij gerust. Ik help je graag :-)