Dakkapellen

Polygoot dakkapellen zijn onderhoudsvrij en worden gemaakt van en geïsoleerd door gerecycelde frisdrankflessen (110% gerecycled PET)

Onderhoudsvrije Polygoot dakkapel

Gerecyclede PET frisdrankflessen

Onze dakkapellen zijn volledig recyclebaar en vergen geen onderhoud, in tegenstelling tot traditionele modellen. Door het naadloze ontwerp zijn ze bestand tegen tocht, vocht en ongedierte.

Bovendien zijn de polyester grondstoffen waarvan onze dakkapellen zijn gemaakt geschikt voor alle weersomstandigheden en vereisen ze geen onderhoud op de lange termijn. Kies voor duurzaamheid, gemak en esthetiek met onze dakkapellen!

Wat is Polygoot-Eco?

Een energiezuinige composiet sandwichconstructie om energie te besparen en CO2 uitstoot te verminderen. Gebruik van Polygoot biedt met name goede en langdurige isolerende eigenschappen in combinatie met sterke mechanische prestaties.

Pet Eco

PET Eco biedt een kernschuim dat sterkte, stijfheid en thermische isolatie combineert, wat resulteert in uitstekende duurzaamheidseigenschappen. Gerecyclede PET flessen (frisdrankflessen) worden op deze wijze optimaal hergebruikt.

Productieproces

Naast de duurzame basis grondstof, wordt PET Eco vervaardigd volgens een energie- en hulpbronnen geoptimaliseerd productieproces: 100% hergebruik van materiaalverlies en maakt geen gebruik van ozonafbrekende HFC of CFC blaasmiddelen.

Recyclebaar

Pet Eco is aan het einde van de levensduur volledig recyclebaar.

PET-fles als grondstof voor een onderhoudsvrije dakkapel

Eigenschappen en voordelen Polygoot dakkapellen

Licht in gewicht

Corrosie- en weersbestendig

Geen koudebruggen

Geen onderhoud

Recyclebaar

Brandwerend

Vele kleuren mogelijk

Geen naden en kieren

Zeer lange levensduur

Volledig op maat gemaakt

Polygoot dakgoot wit

Dakkapellen worden uitgerust met een onderhoudsvrije polygoot dakgoot.

Dakkapel met geïntegreerde rolluiken

Geïntegreerde rolluiken of screens zijn uiteraard ook mogelijk.

Het takelen van een dakkapel

De dakkapel wordt in zijn geheel getakeld en met grote precisie geplaatst.

Gemaakt van gerecyclede PET-flessen!

Wij leggen u graag uit waarop onze polygoot dakkapellen zich onderscheiden van andere typen dakkapellen.

Naast geheel onderhoudsvrij wordt al het kunststof van de dakkapel gemaakt van gerecyclede frisdrankflessen (PET-flessen).

Wist u, dat een gemiddelde dakkapel  evenveel gerecyclede PET-flessen bevat als een volwassen walvis.

Enkele voorbeelden van het transporteren en plaatsen van polygoot dakkapellen.

Voorwaarden voor een vergunningvrije dakkapel

In veel situaties kan een dakkapel zonder vergunning worden geplaatst.

Plaatst u de dakkapel aan de achterzijde of zijkant van uw woning en is de dakkapel niet gericht naar openbaar toegankelijk gebied, zoals een weg vaarwater of groen? Dan komt u in aanmerking voor een vergunningsvrije dakkapel.

 

Overige aanvullende voorwaarden:

  • De bovenkant van de dakkapel: minimaal 0,5 m. onder de nok;
  • Zijkanten dakkapel: minimaal 0,5 m. vann zijkanten dakvlak;
  • Onderkant van de dakkapel: tussen 0,5 en 1 m. boven de dakvoet;
  • Hoogte van de dakkapel: maximaal 1,75 m.
  • De dakkapel heeft een plat dak.

Een vergunningsvrije dakkapel heeft dus een maximale lengte, die afhankelijk is van de lengte van het dak van uw woning.

Is uw dakkapel meer dan de totale lengte van uw dak minus 1 meter? In dat geval ligt de dakkapel te dicht bij de zijkant van het dak om vergunningsvrij geplaatst te kunnen worden.

Omgevingsloket

Check bij het omgevingsloket of u voor een dakkapel een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Overige regels

Een dakkapel zonder vergunning betekent niet dat er geen regels zijn. Ook een vergunningsvrije dakkapel moet voldoen aan het bestemmingsplan en het bouwbesluit.

Daarnaast moet u rekening houden met uw buren; De dakkapel mag de privacy van uw buren niet schenden.

Waarom een polygoot dakkapel?

Dakkapellen gemaakt van PET-gerecycled materiaal.

Deze dakkapellen zijn een duurzaam alternatief voor traditionele dakkapellen. Door het gebruik van gerecyclede frisdrankflessen draagt dit bij aan het verminderen van de hoeveelheid plastic afval in de wereld. Maar dat is niet het enige voordeel.

Uitstekende isolatie

Ten eerste bieden PET-gerecyclede dakkapellen uitstekende isolatie. Dit betekent dat uw woning beter beschermd is tegen koude en warmte, wat kan leiden tot energiebesparing en dus een lagere energierekening. Een goed geïsoleerde woning is ook beter voor het milieu, omdat het minder energie verbruikt.

Een onderhoudsvrije dakkapel

Ten tweede zijn PET-gerecyclede dakkapellen onderhoudsvrij. In tegenstelling tot houten dakkapellen, hoeft u zich geen zorgen te maken over het periodieke schilderen of andere vormen van onderhoud. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar het is ook beter voor het milieu omdat er geen schadelijke verf of chemische behandelingen nodig zijn.

Duurzame dakkapel

Daarnaast zijn PET-gerecyclede dakkapellen ook nog eens duurzaam en gaan ze lang mee. Doordat het materiaal goed bestand is tegen weersinvloeden en niet rot of schimmelt, hoeft u zich geen zorgen te maken over vervanging op korte termijn. Dit betekent dat u op de lange termijn geld bespaart.

Visueel aantrekkelijke dakkapel

Tot slot zijn dakkapellen van PET-gerecycled materiaal ook nog eens visueel aantrekkelijk. Door het gladde oppervlak en de strakke afwerking, past deze vorm van dakkapel bij vrijwel elke woningstijl en geeft het uw woning een moderne uitstraling.

Kozijnadvies Nederland helpt u met kiezen

Als u op zoek bent naar een duurzame en onderhoudsvrije dakkapel die ook nog eens goed is voor uw portemonnee, dan zijn PET-gerecyclede dakkapellen de perfecte keuze. Kozijnadvies Nederland kan u helpen bij het maken van de beste keuze voor uw woning. Laat ons u onafhankelijk adviseren over de mogelijkheden en voordelen van deze dakkapellen. Zo kunt u genieten van de voordelen van PET-gerecyclede dakkapellen, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld.

Chat openen
Hallo 👋
Heb je een vraag over kunststofkozijnen? App mij gerust. Ik help je graag :-)