Project

Deze klant gaf ons de opdracht om de kozijnen van een jaren ’30 woning te vervangen, omdat deze aan vervanging toe waren. Naast het aangetaste hout was het ook noodzakelijk om de isolatie te verbeteren. De oorspronkelijke uitstraling van de woning moest behouden blijven en het glas-in-lood moest teruggeplaatst worden.

Klant

Enschede – maart 2023

Project Omschrijving

Kunststofkozijnen voor een jaren ’30 woning

Buitenaanzicht teruggeplaatst glas-in-lood in combinatie met kunststofkozijnen in Enschede

Geen verschil

Kijk je nu van binnen naar buiten, zijn de prachtige mozaïek raampjes weer op de oorspronkelijke wijze teruggeplaatst, maar nu optimaal geïsoleerd in een nieuw kunststofkozijn.

Zo is de oorspronkelijke uitstraling en sfeer van deze jaren ’30 woning in tact gebleven.

Glas-in-lood

Deze klant heeft ons gevraagd of wij het glas-in-lood terug kunnen plaatsen in de kunststof kozijnen. Uiteraard kunnen onze specialisten dat. Wij hebben ook de maximale isolatiewaarden  behaald, doordat wij het glas-in-lood in het HR++ glas hebben geplaatst. Maximaal comfort en behoud van de charme van deze jaren ’30 woning.

Binnenaanzicht teruggeplaatst glas-in-lood in combinatie met kunststofkozijnen in Enschede
Het verwijderen van de oude kozijnen en voorbereiding tot plaatsen van de nieuwe kunststofkozijnen

Verwijderen oude kozijnen

Eerst zijn de glas-in-lood ramen voorzichtig gedemonteerd en afgegeven bij onze glas-in-lood specialist. Zij zal de glas-in-lood ramen verwerken tussen het HR++ glas, zodat de esthetiek behouden blijft en tevens kan worden geprofiteerd van een maximale isolatiewaarde.

De overige kozijnen en de deur zijn gedemonteerd en worden inclusief het oude glas afgevoerd naar de vuilstort of in de gereedstaande afvalcontainer gestort. Uiteraard is de afvoer van dit afval inbegrepen bij het project.

Voorbereidingen

Nadat alles is verwijderd en de openingen zijn gecontroleerd zijn de stelkozijnen zorgvuldig op maat gemaakt en stevig verankerd met bouten in de muur. Dit is de basis waartegen de nieuwe kunststofkozijnen worden vastgetrokken, zodat een maximale isolatiewaarde wordt gecreëerd tussen kunststofkozijn en de muur. Met andere woorden, het kozijn wordt muurvast verankerd met de woning.

Kunststofkozijnen jaren '30 woning in Enschede

Voordeur

De voordeur is met zorg samengesteld om de oorspronkelijke kenmerken van de woning te behouden. Het is een moderne deur die goed bij de stijl van de woning past en maximale isolatiewaarde biedt.

Stelkozijnen

Alle kunststofkozijnen en de voordeur zijn geplaatst met behulp van stelkozijnen, om de isolatiewaarden van de nieuwe elementen naadloos en maximaal geïsoleerd te laten aansluiten op de woning. Tocht en kou behoren tot het verleden, zowel voor nu als voor de lange termijn.

Jaren '30 woning in Enschede met voordeur en erker met glas-in-lood uitgevoerd met nieuwe kunststofkozijnen
Kusntstof voordeur in een jaren '30 woning in Enschede

Reactie van onze klant

Uitstekend werk

Top werk geleverd! Super afwerking, houden zich aan de gemaakte afspraken en waren zelfs een dag eerder klaar dan gepland. Zou dit bedrijf zeker aanbevelen.

Nogmaals super gedaan mannen van kozijnadvies.

28-3-2023 | Bas

Enschede

Bekijk de recensie op Klantenvertellen

Chat openen
Hallo 👋
Heb je een vraag over kunststofkozijnen? App mij gerust. Ik help je graag :-)