Project

Deze klant gaf ons de opdracht om de kozijnen van een boerderij uit begin 1900 te vervangen door kunststofkozijnen. Ook de brede voordeur met zijlichten is geheel vervangen door kunststof.

Klant

Meppel – maart 2023

Project Omschrijving

Boerderij uit 1900 voorzien van kunststofkozijnen en deuren

Kunststofkozijnen Meppel 2023 voorgevel woning

Rooster i.p.v. draai-kiep

Dit raam zit in de keuken en hoefde niet open te kunnen. Om toch te kunnen ventileren is in het rechter raam een rooster geplaatst. Dit rooster is voorzien van een filter om stof van buiten tegen te houden en toch te kunnen ventileren.

Uiteraard is het raam netjes afgewerkt met een bijpassende raamdorpel (of buitenvensterbank) in mat zwart geglaasd voor de waterafvoer. Zo loopt het regenwater van het kozijn niet over het metselwerk.

De boerderij

De oorspronkelijke kozijnen van deze boerderij uit begin 1900 waren aan vervanging toe, omdat het hout slecht was en er teveel kou naar binnen kwam.

Er is gekozen voor Monumentengroen voor de draaidelen, met witte kaders, omdat deze kleurcombinatie erg goed past bij boerderijen uit die tijd.

Binnenaanzicht teruggeplaatst glas-in-lood in combinatie met kunststofkozijnen in Enschede
Kunststofkozijn zonder rooster

Verankerd en geïsoleerd

Elk kunststofkozijn wordt door ons gemonteerd met een stelkozijn. Dit zijn hard composite planken die op maat in het kozijn worden verankerd. Het nieuwe kunststofkozijn wordt tegen het stelkozijn getrokken zodat een luchtdichte aansluiting ontstaat. Door deze manier van monteren is het kunststofkozijn ook na vele jaren nog stevig en goed geïsoleerd verankerd met de woning.

 

Kunststofkozijn
Kunststof voordeur met zijlichten met daarnaast een kunststofkozijn met raamdorpelsteen
Kunststof voordeur in boerderij uit 1900 in monumentengroen

Voordeur met zijlichten

De voordeur in monumentengroen is qua kleur en model passend voor dit type boerderij uit het begin van 1900. Door gebruik te maken van zijlichten met glas valt er veel licht in de hal.

Ventilatierooster

In dit grote raam is gekozen voor een ventilatierooster. De nieuwe kunststofkozijnen met HR++ glas isoleren optimaal, dus dan is het niet altijd wenselijk om ramen te moeten opnemen om frisse lucht naar binnen te halen. Dit rooster, voorzien van een filter, zorgt voor voldoende frisse lucht zonder dat er stof mee naar binnen komt.

Reactie van onze klant

Vertrouwen en menselijk

Robin kwam op ons pad net nadat hij voor zichzelf begonnen was. Door het gesprek en de menselijke eerlijke benadering hadden wij besloten met Robin in zee te gaan. En geen spijt 🙂 Wij hebben een woning van begin 1900, dus niets is recht. De mannen van het plaatsten (by the way Toppers) hadden het niet makkelijk met onze woning. Maar alles zit er in en strak, zo strak als mogelijk in zo’n oude woning. We hebben 2 kleine, 2 wat grotere, 2 grote kozijnen en complete voordeur met ramen laten plaatsen. De voordeur sloot niet goed aan en dat is ook naar volle tevredenheid opgelost. Super blij met het resultaat. De 4 sterren, cijfer 8, is gegeven omdat er altijd ruimte voor verbetering moet zijn. Al kunnen wij deze zo niet direct benoemen. Robin succes met al je verdere opdrachten, maar gaat goed komen!!! En mannen van het plaatsen, ga zo door

28-4-2023 | Margriet

Meppel

Bekijk de recensies op Klantenvertellen

Chat openen
Hallo 👋
Heb je een vraag over kunststofkozijnen? App mij gerust. Ik help je graag :-)